středa 27. června 2012

Červená čočka s bramborem, rajčaty a květákem po indicku

Ingredience (2 porce)
2 velké brambory
80 g červené čočky
2/3 květáku
4 rajčata
2 stroužky česneku
kousek pórku
kari koření
petrželka
sůl, pepř
olej

Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na růžičky a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka.  
Na oleji osmahneme česnek, přidáme květák a pórek a vše orestujeme. Přidáme rajčata a červenou čočku, podlijeme trochou vody a necháme dusit do změknutí čočky. Poté přihodíme brambory, dochutíme kari kořením, solí, pepřem a petrželkou a můžeme podávat. 

3 komentáře: